Het apparaatje is nog niet eens uitgebracht op de markt, maar iedereen ziet nu al de zeer grote potentie van de nieuwe portable machine van Nintendo. Met twee schermen, allerhande touchscreen functies, N64 overtreffende graphics, spraakherkenning, backwards compatibility met de GBA en verscheidene WiFi mogelijkheden tegen een redelijk betaalbare prijs, heeft Nintendo een zeer veelbelovend product in handen waar erg innovatieve en unieke games voor ontwikkeld kunnen worden.

Ook developers zien dit in, waardoor reeds honderd verschillende ontwikkelaars SDK's ontvangen hebben om unieke DS games te kunnen maken. Al meer dan veertig titels zijn nu volop in ontwikkeling waarvan enkele reeds speelbaar zijn op deze E3. Nintendo zelf is natuurlijk één van de belangrijkste leveranciers qua games voor het nieuwe platform wat resulteert in de volgende line-up:

Animal Crossing DS

Mario Kart DS

Metroid Prime: Hunters

Nintendogs

PictoChat

Super Mario 64x4

Super Mario Bros. DS

WarioWare Inc. DS

Bovenstaande lijst bestaat voornamelijk uit bestaande franchises, hoewel haast elke titel wel vernieuwende en innovatieve elementen met zich mee lijkt te brengen dankzij de unieke functies van de Nintendo DS. Zo stelt PictoChat je in staat om via een draadloze verbinding te chatten en zelf getekende plaatjes met je vrienden te delen.

Verdere games die voorlopig bekend zijn gemaakt, komen van publishers als Activision, Atari, Capcom, EA, Hudson, Konami, Namco, Sega, Square-Enix, THQ, Tecmo en Ubisoft. Voor een volledige lijst van alle voorlopige titels kun je onder andere naar Gamespot surfen.