Codemasters komt met de game Club Football, een voetbal titel die de strijd aangaat met Fifa en International Superstar Soccer. In deze concurrentiestrijd heeft Codemasters de troef van 14 'topclubs' die hun naam aan de club laten verbinden. Zo zal je in Engeland de games 'Arsenal Club Football' kunnen kopen, evenals 'Manchester United Club Footbal'. In Nederland is gekozen voor 'Ajax Club Football'. De game laat je spelen in een supergedetailleerde Ajax omgeving. Zo zal het stadion tot in de puntjes zijn nagebootst en zullen alle details van de club accuraat zijn verwerkt in de game.

Simon Prytherch, hoofd van Codemasters' voetbalstudio, is belast met het ontwerp en de ontwikkeling van deze game en het is zijn meest ambitieuze project tot heden. Simons ervaring bestaat onder meer uit het ontwikkelen van de populaire serie voetbal-managerspellen LMA Manager.

"Het is de droom van elke fan om te voetballen voor zijn of haar club, " zegt Simon. "Om uit de tunnel naar het veld te lopen, om de wereldberoemde spelers naast zich te zien op het veld, onder het gejuich en gezang van de supporters, dat is slechts een voorproefje van de sfeer die we gaan brengen in Club Football.”Ajax Club Football (en de 13 andere 'Club Football' titels) zullen verschijnen op zowel de PlayStation2 als de Xbox. Naarmate de tijd vordert kunnen daar eventueel nog de PC en de GameCube bij komen.

Hoewel het geen game is van de enige echte Nederlandse topclub, SC Heerenveen, is het toch zeker een game om in de gaten te houden.