Van 23 tot 25 juni zal Ahoy het nieuwe game event van Nederland organiseren genaamd The Next Level. Op dit event staan games en gadgets centraal. Het evenent is zowel bedoeld voor casual als hardcore gamers. Het evenement bestaat uit een LAN-Party, waarbij plaats is voor ongeveer duizend deelnemers. Daarnaast zijn er ook diverse andere combo's en kun je er terecht voor de aanschaf van games en accessoires.Games

Voor games en gaming kan de bezoeker terecht bij de B.Y.O.C., compo's, case modding en gaming areas. De B.Y.O.C.betekent letterlijk '48 hrs Bring Your Own Computer' en is een 'party' waarbij een deelnemer zijn of haar computer en monitor meebrengt en deze met het netwerk verbindt. Tijdens de LANParty zullen ongeveer 1.000 deelnemers de strijd met elkaar aangaan met als inzet waardevolle prijzen en natuurlijk de eer. In deze zone zijn de echte hardcore gamers te vinden.The Next Level organiseert deze zone in samenwerking met Netgamez.

In meerdere zones vinden 'compo's' ofwel competities plaats met prijzen ter beschikking voor de winnaars. De spannende wedstrijden zijn te volgen op mega videoscreens en via live stream bij de gamer thuis. Naast het live gamen is het veranderen van de computerbehuizing ofwel modificeren populair. Dit wordt ook wel 'case modding' genoemd en bestaat uit bijvoorbeeld het verfraaien van de behuizing met gekleurde TL-buizen (CCFLS-balken). Maar the 'sky is the limit' want sommigen gaan zo ver dat ze een watercooling in hun case bouwen, of bijvoorbeeld een raam in de behuizing van de harde schijf maken.

Nog meer interactief entertainment vormt de gaming area voor het bredere publiek. Hier wordt gespeeld met de nieuwste games. Er zijn PC Game Eilanden waar bezoekers tegen elkaar kunnen gamen via pc's. Maar het gamen kan ook in de Relaxed Gaming Zone met consoles èn in de Multiplayer Racing Zone in de driver seats. De verkoop en presentatie van games en accessoires vinden plaats op de Expo. The Gaming Areas worden in samenwerking met GameParty ingericht.

Gadgets

Gadgets zijn niet meer weg te denken in onze 'multimediale' wereld. Ze zijn er voor ons plezier als voor (huishoudelijk) gemak. Stonden we eerst nog te kijken van de telefoon met agenda- en beeldfunctie: tegenwoordig is er de handheld computer waarmee we kunnen wappen en onze autoroutes kunnen navigeren. De biertap is inmiddels ook niet meer voorbehouden voor het café, en koffie zetten kan tegenwoordig ook sneller en zuiniger.

Tijdens The Next Level kan men zowel op de hoogte blijven van de nieuwste rages en trends op het gebied van gadgets: of men kan zichzelf er mee verrijken. Mediapartner voor deze zone is Stuff Magazine. De gadgets zijn te bezichtigen en te koop op de Expo.