Age of Empires 4 bevat historische documentaire van 3 uur

Age of Empires 4 bevat historische documentaire van 3 uur

Age of Empires 4 is een spirituele opvolger van AoE2. Dat stellen de makers in een video-presentatie die Gamer.nl heeft gezien waar een aantal nieuwe elementen van het spel worden onthuld.

De nieuwe Age of Empires 4 grijpt vooral terug naar het tweede deel uit de franchise omdat die game voor de meeste gamers (en het ontwikkelteam) eigenlijk de ultieme versie was. Dat wil niet zeggen dat deel 3 genegeerd wordt. AoE4 neemt het ‘Age-up’-systeem over uit deel 3. Hierbij moeten spelers tactische keuzes maken wanneer de beschaving een nieuwe fase ingaat.

Uiteraard zijn er nieuwe beschavingen. Een ervan is de Delhi Sultanate, gebaseerd op India. Hierbij krijg je als speler de beschikking over gevechtsolifanten die als tanks hele gebouwen kunnen slopen. Ook de Chinese beschaving en de Mongolen worden getoond. Die laatsten hebben als extra ‘kracht’ dat ze hun steden op kunnen pakken en verhuizen. Het zijn immers nomaden. In totaal heeft Age of Empires 4 acht beschavingen bij de lancering.

Een groot deel van de presentatie toont de nieuwe verhaalmissies. Er zijn vier historische campaigns. Daarvan wordt de Norman Campaign getoond. Deze missies volgen de strijd tussen de Noormannen, Fransen en Engelsen gedurende een aantal generaties. Historische figuren fungeren als ‘hero-units’ in deze veldslagen. Hero units komen overigens niet terug in de multiplayergevechten. Ze zijn puur ontworpen voor de verhaalmissies.

age of empires 4

Tussen de gevechten door ziet de speler een documentaire die de geschiedenis van de verschillende veldslagen en gebeurtenissen duidt. Die documentaire is volgens de makers historisch correct. Er worden filmbeelden van het huidige landschap gebruikt met daar animaties overheen geprojecteerd, om zo de historische gebeurtenissen meer tot leven te laten komen. In totaal zit er zo’n drie uur documentairemateriaal in de game, verspreid over de diverse campaigns.

Verder zijn de makers bijzonder trots op de historische details in het spel. Zo verandert de taal die de mensen in je beschaving spreken door de tijdperken heen, bijvoorbeeld van oud Engels naar iets moderner Engels. Maar dit geldt dus ook voor andere talen zoals Chinees. 

age of empires 4

Aangezien de presentatie alleen beelden toonde en er geen hands-on tijd met de game was, is het afwachten hoe het allemaal speelt. Het ziet er in elk geval uit als Age of Empires in een iets moderner jasje. De beelden van de multiplayergevechten zien er in elk geval interessant uit, zoals het moment dat een Delhi gevechtsolifant een Engelse kerk sloopt. Of dat allemaal zo historisch verantwoord is, is niet zo belangrijk. Belangrijker is dat je in AoE blijkbaar met een olifant een kerk kan slopen.

Age of Empires 4 verschijnt in de herfst van 2021 voor Windows 10 op Steam en zit ook in Xbox Game Pass voor pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tot nu toe lijkt het enorm nice

0
test

@burhan42 ja indd, mee eens

0

Aanbevolen voor jou