Nieuws
age of empires 4

Age of Empires 4 bevat historische documentaire van 3 uur

En je kan met een olifant gebouwen slopen

Geschreven door Harry Hol op
Age of Empires 4 is een spirituele opvolger van AoE2. Dat stellen de makers in een video-presentatie die Gamer.nl heeft gezien waar een aantal nieuwe elementen van het spel worden onthuld.

De nieuwe Age of Empires 4 grijpt vooral terug naar het tweede deel uit de franchise omdat die game voor de meeste gamers (en het ontwikkelteam) eigenlijk de ultieme versie was. Dat wil niet zeggen dat deel 3 genegeerd wordt. AoE4 neemt het ‘Age-up’-systeem over uit deel 3. Hierbij moeten spelers tactische keuzes maken wanneer de beschaving een nieuwe fase ingaat.

Uiteraard zijn er nieuwe beschavingen. Een ervan is de Delhi Sultanate, gebaseerd op India. Hierbij krijg je als speler de beschikking over gevechtsolifanten die als tanks hele gebouwen kunnen slopen. Ook de Chinese beschaving en de Mongolen worden getoond. Die laatsten hebben als extra ‘kracht’ dat ze hun steden op kunnen pakken en verhuizen. Het zijn immers nomaden. In totaal heeft Age of Empires 4 acht beschavingen bij de lancering.

Een groot deel van de presentatie toont de nieuwe verhaalmissies. Er zijn vier historische campaigns. Daarvan wordt de Norman Campaign getoond. Deze missies volgen de strijd tussen de Noormannen, Fransen en Engelsen gedurende een aantal generaties. Historische figuren fungeren als ‘hero-units’ in deze veldslagen. Hero units komen overigens niet terug in de multiplayergevechten. Ze zijn puur ontworpen voor de verhaalmissies.

age of empires 4

Tussen de gevechten door ziet de speler een documentaire die de geschiedenis van de verschillende veldslagen en gebeurtenissen duidt. Die documentaire is volgens de makers historisch correct. Er worden filmbeelden van het huidige landschap gebruikt met daar animaties overheen geprojecteerd, om zo de historische gebeurtenissen meer tot leven te laten komen. In totaal zit er zo’n drie uur documentairemateriaal in de game, verspreid over de diverse campaigns.

Verder zijn de makers bijzonder trots op de historische details in het spel. Zo verandert de taal die de mensen in je beschaving spreken door de tijdperken heen, bijvoorbeeld van oud Engels naar iets moderner Engels. Maar dit geldt dus ook voor andere talen zoals Chinees. 

age of empires 4

Aangezien de presentatie alleen beelden toonde en er geen hands-on tijd met de game was, is het afwachten hoe het allemaal speelt. Het ziet er in elk geval uit als Age of Empires in een iets moderner jasje. De beelden van de multiplayergevechten zien er in elk geval interessant uit, zoals het moment dat een Delhi gevechtsolifant een Engelse kerk sloopt. Of dat allemaal zo historisch verantwoord is, is niet zo belangrijk. Belangrijker is dat je in AoE blijkbaar met een olifant een kerk kan slopen.

Age of Empires 4 verschijnt in de herfst van 2021 voor Windows 10 op Steam en zit ook in Xbox Game Pass voor pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Balan Wonderworld kun je beter laten liggen Age of Empires Fan Preview wordt vandaag om 18:00 uur uitgezonden
2

Reacties op: Age of Empires 4 bevat historische documentaire van 3 uur

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  burhan42

  • 10 april 2021 21:10
  Tot nu toe lijkt het enorm nice

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 13 april 2021 08:29
  @burhan42 ja indd, mee eens

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.