Age of Empires 2: Definitive Edition en Age of Empires 4 komen naar Xbox

Age of Empires 2: Definitive Edition en Age of Empires 4 komen naar Xbox

Zowel Age of Empires 2: Definitive Edition als Age of Empires 4 verschijnen op Xbox-consoles.

Dat werd gisteravond aangekondigd. Age of Empires 2: Definitive Edition moet op 31 januari al uitkomen. Age of Empires 4 komt ergens later in het jaar uit. Naast dat de games op Xbox-consoles uitkomen verschijnen ze ook op Xbox Game Pass. Age of Empires 2 komt daarbij ook beschikbaar via de cloud.

De Age of Empires-franchise bestaat 25 jaar. Het tweede deel kwam oorspronkelijk in 1999 uit, maar in 2019 verscheen de Definitive Edition met daarbij alle updates en dlc. Logischerwijs maakt die content ook onderdeel uit van de Xbox-versie, waaronder 83 maps, 42 verschillende samenlevingen en 34 campagnes voor de singleplayer. Ook wordt muis en toetsenbord ondersteund, alsmede cross-play. Sowieso moeten er komend jaar ook nieuwe updates naar de pc-versie komen.

Vorig jaar verscheen Age of Empires 4 op pc. De game wordt gezien als een spiritueel vervolg op het tweede deel, al wordt de Age Up-mechaniek uit Age of Empires 3 wel meegenomen. De game scoorde een 8,5 op Gamer.nl: "Na een drietal remasters is het eindelijk tijd voor het échte vervolg: Age of Empires 4 is een stevige hoofdmaaltijd voor ieder die verlangde naar een lekkere real time strategygame. Het spel heeft een zeer uitgebreide en gevarieerde campagne met een aantal toffe verhaallijnen. De historische documentaires en achtergrondinformatie zijn mooi gemaakt en geven voldoende extra kennis zonder dat je het gevoel hebt op school te zitten. Grafisch is het niet de allermooiste game van 2021 en de kunstmatige intelligentie van de eenheden zou juist wel terug naar de schoolbanken mogen."

Tijdens de livestream werd ook aangekondigd dat Age of Empires naar mobiel komt, maar meer details zijn er nog niet.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed nieuws voor mensen die geen pc hebben die deze games kan draaien. Het zal met controller vast niet optimaal zijn, maar altijd nog beter dan het helemaal niet kunnen spelen. Ben benieuwd of ze de controls een beetje acceptabel kunnen houden, dat opent wellicht de deur voor meer traditionele kb/m games. Zal het zeker eens een keer proberen volgend jaar.

0
test

@FishSt1ck ondersteunt op console ook muis en toetsenbord, dus dat is ook altijd een optie.

0
test

@COSMIC_TSAR Dat is zeker waar, maar gamen op de bank met kb/m vind ik zelf niet relaxed

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

En niet te vergeten een remaster of Age of Mythology, wat ik grotere nieuwswaarde vind dan dat age of empires naar xbox komt persoonlijk.

0
test

@mhnl1979 Vond ik ook bijzonder inderdaad.

0

Aanbevolen voor jou