'Afwezigheid next gen-consoles op E3 is kans voor third parties' | Gamer.nl

'Afwezigheid next gen-consoles op E3 is kans voor third parties' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het is een terugkerend fenomeen, volgens Gibeau, dat rond de overgang op een nieuwe generatie consoles de third party-games een groter podium hebben op de beurs. De aanwezigheid van Wii U zorgt voor "een halve show", vertelt Gibeau.

"Je krijgt de Wii U maar niet de andere helft van het verhaal, dat is een beetje vreemd. (...) Ik denk dat binnen die context veel third parties absoluut uitblinken en een grotere plek in de spotlights opeisen want ze hebben een duidelijke en bredere boodschap."

Hij voegt hier aan toe dat Electronic Arts nog geen next gen-games heeft laten zien omdat het "nog niet de het juiste moment was". Volgens Gibeau zijn gamers slim en ontdekken ze het wanneer er een video getoond wordt die van tevoren gerenderd is. "Het is beter om iets substantieels te laten zien. (...) Dat is wat we vorig jaar gedaan hebben met de Battlefield 3-trailer, we hebben bewust een veertien minuten durende gameplaytrailer laten zien."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou