Nieuws
The Last of Us

'Productiekosten The Last of Us-afleveringen liggen boven 10 miljoen'

Het zou om een megaproductie gaan

Geschreven door Michel Musters op
Afzonderlijke afleveringen van de aankomende The Last of Us-serie zouden meer dan 10 miljoen dollar kosten.

Dat claimt Damian Petti, de directeur van IATSE 212, een Canadese vakbond voor mensen uit de filmindustrie. De The Last of Us-serie wordt in Canada geschoten.

Volgens Petti is de productie deze week begonnen in Alberta, een provincie in Canada. "The Last of Us is een monster. Er zijn vijf art directors en een leger aan honderden technici. De serie heeft zes maanden aan voorbereidingen gehad en wordt nu twaalf maanden lang geschoten."

Hoewel Petti geen specifieke bedragen noemt, claimt hij dat het de grootste productie is die op dit moment in Canada wordt geschoten. "Per aflevering kost het meer dan 10 miljoen dollar, dus het heeft veel impact op de economie in Alberta. Er zijn honderden gerelateerde bedrijven die baat hebben bij de overvloed aan werk."

The Last of Us op HBO bestaat uit tien afleveringen wordt geschreven door Neil Druckmann, schrijver en regisseur van de games, en Craig Mazin - bekend van de miniserie Chernobyl. Ook werkt HBO samen met producers van Naughty Dog en PlayStation Productions. Het eerste seizoen moet zover bekend de gebeurtenissen uit de eerste game in beeld brengen. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Metroid Prime Trilogy voor Switch zou klaarliggen voor release Nintendo: 'We maken niet meer winst op de oled-editie van Switch'
4

Reacties op: 'Productiekosten The Last of Us-afleveringen liggen boven 10 miljoen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 19 juli 2021 17:43
  Kwa lokale economie natuurlijk is schitterend. Maar hoe gaat dat dan als de serie klaar is of stopt. Dan krijg je toch een enorme terugval in mensen die nodig zijn.
  Tuurlijk zitten daar veel mensen bij die van de studio’s zelf zijn en die dus op andere locaties opnieuw beginnen met andere projecten. Maar wat betreft lokale ondernemingen en horeca die voor het eten zorgt en van alles en nog wat. Die krijgen nu misschien wel top jaren, moeten personeel aannemen. Gouden bergen verdienen om over 10 jaar weer als klein bedrijfje verder te moeten omdat dan ineens nog maar 10% van de hoeveelheid catering nodig is, mensen moeten ontslaan etc.
  Een film of serie is natuurlijk goed voor de lokale economie, maar of ze echt heel blij moeten zijn over 15 jaar.
  Want nu is het binnenhalen om dan naderhand in te leveren. Lijk me beter om dan nu langzaam op te bouwen of helemaal niet en gewoon blijven zoals je als restaurant bent.
  Want als last of us stopt of klaar is dan blijven die studio’s niet daar op locatie omdat ze anders de lokale bakker mogelijk failliet helpen. Dus klaar, en niets meer in die locatie te zoeken, dan vliegen ze weg en zitten de lokale ondernemers met een gat wat ze ineens niet meer kunnen vullen. Grotere machines gekocht, dure panden om de vraag van de studio aan te kunnen, en dan ineens nog maar de paar duizend originele klanten(die ze in de film periode mogelijk ook nog hadden).


  Wel fijn voor de fan dat dit niet klein wordt aangepakt. Ook al zegt geld niet veel en kun je met klein budget ook leuke films maken is een groot budget in ieder geval geen belemmering op mogelijk talent binnen halen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Zut

  • 19 juli 2021 18:00
  @watashi wa maurice desu. Wat? Lol. Hoe kan je nou zeggen dat het beter is voor lokale ondernemingen dat zo'n project er niet komt haha. Die verdienen meer geld, meer naamsbekendheid onder de bewoners etc. Als je een beetje ondernemer bent dan pak je deze kans aan om verder te groeien / verbeteren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 19 juli 2021 23:11
  Zut

  Ik denk dat je niet begreep hoe ik het bedoelde en grote kans dat dat kwam omdat ik het niet duidelijk schreef.

  dit is uiteraard, en dat vind ik ook, een goed project. Veel geld te verdienen en iedereen weet dat het op een 10 jaar wel voorbij kan zijn. Dus ook genoeg tijd om daarop in te spelen

  Maar groei is enkel nuttig als je na de grote slag ook kunt houden. Daar doelde ik dus op.
  Nu wel groeien ja, maar als deze opnames in leuke authentieke dorpjes is ga ik ervan uit dat die naderhand die groei niet kunnen houden.
  En dus mogelijk naderhand hierdoor onderdoor gaan, omdat op dat moment de kosten ineens pas duidelijk worden van de groei die was ingezet, terwijl het nu gouden tijden lijken.

  Maar ik ben het natuurlijk volledig met je eens dat elke ondernemer deze kans al pakken en een slimme kan er ook goed mee omgaan.

  Maar ik denk altijd verder dan het nu, en het was eigenlijk ook een beetje hardop denken. Niet perse bedoeld als conclusie maar meer een soort van wat als vraagstelling.
  Misschien was ik daar niet zo duidelijk in.

  Ik snap wel dat mijn bericht een beetje raar overkomt, hahah ik ben nu eenmaal iemand die vaak over dingen te ver na kan denken. Op mijn manier.
  Dat kan een leuke eigenschap zijn maar soms ook erg uniek. Hahah

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 19 juli 2021 22:34
  Tja, dan denk ik toch dat ze iets niet goed doen, omdat je 10+ miljoen kunt besteden per aflevering betekent het nog niet dat je dat ook moet doen, vaak is juist maar een beperkt budget hebben beter omdat men dan echt creatief moet zijn. Die beperkte budgetten heeft in het verleden vaak genoeg voor betere producties gezorgd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.