Afghanistan '11 verwijderd van App Store door bevatten Taliban | Gamer.nl

Afghanistan '11 verwijderd van App Store door bevatten Taliban | Gamer.nl

Apple heeft de mobiele game Afghanistan '11 uit de App Store verwijderd wegens het bevatten van de Taliban als vijanden. Dit meldt de development director van ontwikkelaar Slitherine, Iain McNeil, op Twitter.

Volgens McNeil is Afghanistan '11 verwijderd van de digitale winkel, omdat het 'mensen van een specifieke overheid of andere echte entiteit als vijanden bevat'. Hierop reageert McNeil door te beweren dat elke realistische game dit doet. "En mensen vragen zich nog steeds af waarom we geen iOS meer doen", aldus McNeil.

Afghanistan '11 is een mobiele port van de originele pc-versie. Het is een strategische oorlogsgame dat zich afspeelt in Afghanistan in het jaar 2011. In de game moet de speler als leider van het Amerikaanse leger onder andere de lokale bevolking in veiligheid brengen en deze ervan te overtuigen om zich te verzetten tegen de Taliban.

Het is niet de eerste keer dat Apple om deze redenen games verwijdert van de App Store. Zo werd al in 2011 de game Pacific Strike verwijderd voor het bevatten van Japanse vlaggen. Daarnaast werd in 2015 de game Ultimate General: Gettysburg verwijderd, omdat het teveel leek op de Amerikaanse Burgeroorlog en er confederatievlaggen te zien waren in de game.

Ondertu en heeft ontwikkelaar Slitherine laten weten dat er een klacht ingediend is en hoopt dat de game snel weer wordt toegelaten op de digitale winkel. Aangezien Apple dit beleid al voor vele jaren hanteert, is de kans relatief klein dat Apple de game ongewijzigd weer toelaat op het platform.

Afghanistan '11 is momenteel verkrijgbaar op pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou