Gisteren gingen er al sterke geruchten dat de E3 de komende jaren in een andere vorm verder zal gaan, vandaag is dit door de ESA officieel bevestigd. E3 2007 zal niet meer de megashow zijn waar de hele industrie om staat te trappelen, maar zal zich in plaats daarvan focussen op gerichte, persoonlijke meetings voor journalisten, retail en ontwikkelaars. Het 'gewone' volk dat niets met de industrie te maken heeft, wordt buiten de deur gehouden.

De voornaamste reden dat de E3 niet meer op de oude voet verder gaat, is dat er vanuit de industrie geen vraag meer is naar een groots, overkoepelend evenement. De Games Convention in Leipzig, de Tokyo Game Show in Japan en de eigen evenementen van bijvoorbeeld Sony, Microsoft en Nintendo, weten goed aan deze vraag te voldoen.

Wat niet zal veranderen in de locatie van de E3. Vanwege de goede samenwering met Los Angeles zal ook de komende E3 daar plaatsvinden. Er zal ook nog wel plaats zijn voor enige demonstraties, maar niet meer op de schaal die we normaliter van het evenement gewend zijn.