Met meer dan 650 auto's en 50 tracks mag GT4 zich met recht de grootste racegame ooit noemen. Maar naast kwantiteit zal het in deze game ook draaien om kwaliteit. Iedere auto zal zijn eigen rijeigenschappen kennen, waardoor geen type hetzelfde zal aanvoelen. Ook zal elke auto zijn eigen geluid hebben. Door je auto te tunen zul je nog betere wegprestaties krijgen, zodat je nog snellere rondetijden kunt neerzetten.

Met de release van een menu screenshot is goed te zien welke opties uiteindelijk geïmplementeerd zullen worden in GT4. Het zal veel mensen goed doen om te zien dat de Used Car sectie weer terug is van weggeweest. Twee van de andere meest toonaangevende vernieuwingen hier te zien zijn o.a. Photomode, en Mission Hall. Photomode kun je als gamer gebruiken om je auto m.b.v. professionele camera technieken op de foto te zetten. Zowel op speciale locaties die hiervoor gereserveerd zijn, als de op de racetracks. In Mision Hall wordt voortgeborduurd op een mode die ook al in GT4 Prologue zat. Je raced met een speciefiek doel dat door de gamemaker is opgelegd. Je krijgt als racer een doel, bijvoorbeeld: haal de auto die 400 meter voor je rijdt binnen twee ronden in.

Een mode die hier niet is te zien is de B-spec mode. Deze stelt de gamer in staat om tijdens de race niet zelf te rijden, maar dit door de AI te laten doen. De gamer kan de auto nog wel actief opdrachten laten uitvoeren, maar hoeft zelf niet achter het stuur te kruipen. Ideaal voor de lange endurance races.

Polyphony laat ook weten dat het hele restrictie systeem voor een groot deel overboord gegooid is. Je hoeft geen race meer te beginnen waarbij bijvoorbeeld iets als een beperking op pk's opgelegd wordt. Je kunt nu zelf bepalen of je even snel een race wilt winnen met een veel te sterke auto of juist met een iets te zwakke auto. Hoe moeilijker je het voor jezelf maakt, hoe meer punten en beloningen je krijgt. Laten we hopen dat dit het spel element niet verstoord, want daar draait het uiteindelijk wel om.

GT4 staat in december gepland voor een wereldwijde release.