'Adviesprijs voor PS5- en Xbox Series X-games wordt hoger'

'Adviesprijs voor PS5- en Xbox Series X-games wordt hoger'

De adviesprijzen voor games die op PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnen worden mogelijk met vijf euro verhoogd. Dit blijkt uit een pre-orderpagina voor NBA 2K21.

Op de website van NBA 2K21 is de standaard editie van de game voor de next-gen consoles beschikbaar voor pre-order. Voor zowel PlayStation 5 als Xbox Series X hangt hier een prijs aan vast van 74,99 euro. De standaard editie voor de huidige generatie kost ter vergelijking 69,99 euro.

Op dit moment worden de meeste games voor een adviesprijs van 59,99 euro tot 69,99 euro gelanceerd, waar retailers vervolgens onder kunnen zitten om een goedkopere prijs te kunnen bieden dan de concurrentie.

Yoshio Osaki, CEO van de consultancyfirma IDG, meldt tegenover Gamesindustry.biz dat de ontwikkelkosten 200% tot 300% hoger liggen, afhankelijk van IP, studio en genre. De CEO zegt dat in vergelijking met bioscoopkaartjes of Netflix-abonnementen videogames een veel lagere prijsstijging hebben gehad door de jaren heen.

Zelfs met een verhoging van 59,99 dollar naar 69,99 dollar voor next-gen games in Noord-Amerika betekent dit dat er 'maar' een stijging van 17% sinds 2005 is ontstaan. Osaki zegt dat dit bij bioscoopkaartjes 39% en bij Netflix zelfs 100% is in dezelfde tijdspanne.

Volgens Osaki kijken meerdere uitgevers naar de mogelijkheden om prijzen te verhogen voor de volgende generatie consoles, voornamelijk vanwege de hoge ontwikkelkosten. Hier zijn echter nog geen verdere aanwijzingen voor te vinden.

Upgrade naar next-gen
Het is ook opvallend dat consumenten van de current gen-versies, alleen een upgrade voor PS5 en Xbox Series X ontvangen wanneer ze de duurdere Mamba Forever-editie aanschaffen van 99,99 euro. Het is nog niet duidelijk of er ook een andere manier komt om te upgraden.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vind een adviesprijs van 75 euro aardig hoog. In mijn ogen zou dit betekenen dat ik alleen echt spellen ga kopen waarvan ik 100% zeker weet dat ik ze ga uitspelen. De rest haal ik dan wel met aanbiedingen en de budgetbak.

0
test

@Pablini of tweedehands want stel je eens voor dat je 75 euro had betaald voor Anthem of Destiny 2.

0
test

@Pablini Dat doe ik nu al, sterker nog ik koop alles in de aanbieding tegenwoordig. Uiteindelijk is er altijd wel ergens een Sale aan de gang.

0
test

Dan gaat dalijk voor fysiek hetzelfde bij mij gelden als nu al met digitaal. No sale means no sale. Er zijn genoeg games in de uitverkoop en online gamen is voor mij eerder bijzaak dan pre dus hindert het niet wat langer te wachtten.

0

Aanbevolen voor jou