Het is een tijdje stil geweest rond A Vampyre Story, de nieuwe adventuregame van ex-Lucas Arts medewerker Bill Tiller en zijn team bij Autumn Moon Entertainment. Vandaag is echter bekend geworden dat het spel een uitgever heeft en een releasedatum. Het Duitse Ascaron zal het spel op de markt brengen en wel in het vierde kwartaal van 2007.

A Vampyre Story vertelt het verhaal van de operazangeres Mona De Lafitte, wie gedood wordt door de vampier Shrowdy Von Kiefer. Ze verandert in een vampier en wordt gesloten in het kasteel van Von Kiefer. Mona besluit echter te ontsnappen en alsnog haar droom om een beroemde operazangeres te worden te vervullen. Ze wil niet overgeven aan haar vampier-zijn, maar anderzijds komen de vampierkrachten die ze heeft ook goed van pas in haar queeste.

De grafische stijl van A Vampyre Story is volgens de makers zelf vergelijkbaar met de stijlen van Tim Burton en Edward Gorey. Het spel maakt gebruik van voorgerenderde achtergronden waarop 3D personages worden weergeven, een technologie die bij adventuregames nog steeds veel wordt toegepast.