Adidas sleept THQ voor rechter om sportgame | Gamer.nl

Adidas sleept THQ voor rechter om sportgame | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Door de financiële problemen die THQ momenteel ondervindt, wist het bedrijf de miCoach-game en bijbehorende producten niet binnen de afgesproken lanceerperiode van januari 2012 af te leveren. THQ zou Adidas verteld hebben dat het de game niet kan afmaken omdat een gedeelte van het team dat werkte aan de game ontslagen is.

Adidas zegt door deze handelingen ruim tien miljoen dollar schade te hebben opgelopen en zoekt hiervoor vergoeding. Daarnaast wil het sportbedrijf dat THQ de rechten van de miCoach-game overdraagt, iets dat de uitgever vooralsnog weigert te doen.

miCoach

De miCoach-game, die gepland stond voor PlayStation 3 en Xbox 360, zou trainingsprogramma’s moeten bevatten die speciaal ontwikkeld zijn voor sporten als basketbal, voetbal, American football en tennis. Bij de verschillende sporten worden spelers ondersteund door bekende atleten als Kaka, Tyson Gay en Ana Ivanovic. De game zou verder gekoppeld worden aan fysieke producten, zoals een hartslagmeter door Adidas. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou