AD legt link tussen schietpartij Alphen en Call of Duty | Gamer.nl

AD legt link tussen schietpartij Alphen en Call of Duty | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Modern Warfare 2 zou volgens bekenden geïnstalleerd staan op de in beslag genomen PC van Van der Vlis, schrijft het AD. "In dat spel komt een level voor waarin weerloze burgers onder schot worden genomen. De beelden vertonen ijzingwekkende overeenkomsten met de gebeurteni en in Alphen."

De krant verwijst hier naar de beruchte mi ie No Ru ian. Hierin is de speler als een geïnfiltreerde soldaat betrokken bij de slachting van onschuldige reizigers op een vliegveld. In het spel kan de speler zelf kiezen of hij meeloopt met de Ru ische terroristen en de gebeurteni en slechts aanschouwt, of ook actief op de mensen schiet.

Boek

Het AD zegt ook dat de gebeurteni en in Alphen sterke overeenkomsten vertonen met het verhaal van een boek van Jackie Lourens, een inmiddels overleden thrillerauteur die de oma zou zijn van de dader. In dit boek, Vier Minuten Voor Half Acht, schiet iemand willekeurig vijf mensen neer op een treinstation.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou