Actrice Tomb Raider: 'Mijn vermoeiendste rol ooit' | Gamer.nl

Actrice Tomb Raider: 'Mijn vermoeiendste rol ooit' | Gamer.nl

The King of Monsters. Die titel verdien je niet zomaar. Die titel krijg je als je daadwerkelijk de koning van de monsters bent, als je van het kaliber Godzilla (Gojira voor intimi) bent. We waren graag wat ouder geweest om zo met knikkende knieën voor een tv te kijken naar de originele Godzilla uit 1954. Toen was een man in een pak die op miniatuurhuisjes stampte nog voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. Anno 2015 is Godzilla meer een culticoon dan daadwerkelijk een angstaanjagend monster. Toch heeft de koning nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor we toch graag weer heel Japan aan gort trappen in de nieuwste Godzilla-game.

"Toen ik de rol kreeg, dacht ik niet dat ik zoveel zou moeten huilen. Ik dacht dat ik kont zou gaan schoppen", aldus Luddington in webdocumentaire The Final Hours of Tomb Raider. "We zijn gewend om Lara als koudbloedige killer te zien. Ze is stoer, maar in deze game zie je de moeite die het haar kost."

"Het is een icoon, maar ook een sek ymbool. Ze vecht voor waar ze in gelooft, ze is moedig. Ik vind dat sexy. De korte broek is weg. Veel kerels vinden dat mi chien jammer, maar ik vind haar nieuwe look leuk. Ze is nog steeds prachtig, maar nu is ze een echt persoon."

Volgens Luddington was het vooral moeilijk om de scene te spelen waarin Lara haar eerste moord pleegt. "Ze moet vechten voor haar leven. Het is fascinerend om te zien hoe ze daar op reageert. Ze loopt niet zomaar weg alsof er niets aan de hand is na die eerste moord."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou