Ubisoft heeft flink z'n best gedaan om het verhaal van Assassin's Creed in een gigantische wolk inktzwarte mist te verhullen. En om eerlijk te zijn: het lukte ze ook aardig. Maar ja, dan krijg je van die domme (oh oh, dat mag je niet zeggen!) actrices die totaal niets van het concept afweten en enkel hun (lekkere?) lichaam en stem aan de game verlenen. Ja, die praten hun mond voorbij. Wil je dus niet horen wat er achter het schouwspel Assassin's Creed zit, stop dan nu met lezen.

Ben je er nog? Mooi, want het verhaal achter de Assassijnen die in de Middeleeuwen ten strijde trekken, is best interessant. Zoals in één van de trailers al een beetje gesuggereerd werd, speelt niet het gehele verhaal zich af in het verleden.

Het idee is namelijk dat een stel wetenschappers (verenigd in een bedrijf, 'Matrix-style' aldus de actrice) trachten via de genen van iemand te achterhalen wat een familielid in een ver verleden uitgespookt heeft. Dit komt doordat genen volgens de wetenschappers geheugen hebben.

Zo achterhalen ze dus op een gegeven moment dat iemand zijn bet-in-het-oneindig opa een Assassin geweest is en gaan ze vervolgens op onderzoek uit om te achterhalen wie dit precies was, wat hij gedaan heeft en ga zo maar door.

Klinkt gaaf en we zijn dan ook uitermate benieuwd naar hoe dit in de game zich gaat vertalen. Assassin's Creed komt in het tweede kwartaal van 2007 uit voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.