Ward om van Call of Duty 4 een Modern Warfare-titel te maken. De uitgever zag liever een nieuwe Call of Duty in een Tweede Wereldoorlog-setting. Dat maakt Vince Zampella, baas van Infinity Ward, bekend in een interview met Official PlayStation Magazine. "Met Call of Duty 2 waren we er zwaar op tegen dat de game zich af zou spelen in de Tweede Wereldoorlog", zegt Zampella tegen OPM. "Maar Activision wilde het erg graag, met een soort van tegemoetkoming dat we dan de benodigde gereedschappen zouden krijgen om te ontwikkelen voor consoles. We hebben altijd al willen ontwikkelen voor consoles, maar Activision zag ons meer als een PC-ontwikkelaar."

"Daar kan ik nog aan toevoegen dat Activision ook geen Modern Warfare wilde. Ze dachten dat het werken aan een game gesitueerd in een moderne oorlog riskant was. [Ze dachten] 'O mijn god, dat kun je niet doen, dat is idioot!' Ze deden een marketingonderzoek om ons te laten zien dat we het bij het verkeerde eind hadden", aldus Zampella.

Bestverkocht

Uiteindelijk wist Infinity Ward Activision te overtuigen en maakte de ontwikkelaar een oorlogsgame die zich in het heden afspeelt. De game kreeg hogere cijfers van recensenten dan alle eerdere Call of Duty-games en werd wereldwijd de bestverkochte game van 2007. Eerder dit jaar maakte Activision bekend dat er inmiddels meer dan 13 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht.

Op 10 november verschijnt de opvolger van de titel. Een remake van Call of Duty 4 verschijnt op die dag voor Wii onder de naam Call of Duty: Modern Warfare - Reflex.