'Activision wil films maken van zijn games' | Gamer.nl

'Activision wil films maken van zijn games' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens The Information moeten de films volgens op een Marvel-achtige manier geproduceerd worden, waardoor Activision creatieve controle houdt over het proces, in plaats van films uit te besteden aan derde partijen. Momenteel is Activision-CEO Kotick naar verluidt in gesprek om verschillende getalenteerde uitvoerende producenten aan zich te binden. 

Activision heeft niet gereageerd op de geruchten. De uitgever is onder meer bekend van de langlopende Call of Duty- en Skylander-franchise. van eerstgenoemde serie verschijnt op 4 november het nieuwe deel Call of Duty: Advanced Warfare. Op 10 oktober verschijnt in de Skylanders-serie Trap Team


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou