"We zijn enorm goed voor onze ontwikkelaars", aldus Tippl. "We hebben een onafhankelijke studio-model die hen veel creatieve vrijheid geeft terwijl wij de zakelijke werkzaamheden op ons nemen. Zo kunnen zij zich richten op het maken van games."

Tippl's uitspraak komt na het fiasco omtrent Infinity Ward. Oprichters Jason West en Vince Zampella werden ontslagen en staan aan de vooravond van een grote rechtszaak met de uitgever. Het tweetal heeft inmiddels de nieuwe studio Respawn Entertainment opgericht bij concurrent Electronic Arts. Sinds het ontslag van West en Zampella zijn er zover bekend al tien werknemers vertrokken bij Infinity Ward. Verwacht wordt dat veel van hen aan de slag gaan bij Respawn.

Talent

Tippl: "Als de games [van onze ontwikkelstudios] succesvol zijn, worden ze beter beloond dan ergens anders. We hebben miljoenen dollars aan ons talent betaald. Ons model zorgt er voor dat iedereen wint. De games die ze maken bereiken een groot publiek. Hierdoor hebben we veel groot talent uit deze industrie aangetrokken en blijven we dat ook doen."

Handen in het haar

Een anonieme bron die werkzaam is bij Infinity Ward schetste bij weblog Kotaku echter een heel ander beeld. "Activision doet het in zijn broek van angst. Dit zagen ze echt niet aankomen. De uitgever beloofde de werknemers onlangs dat uitbetalingen van bonussen op zouden schuiven naar een eerder tijdstip, maar dit is een wanhopige poging om hun personeel binnen te houden. Door de aankondiging van Respawn en alle vertrokken werknemers zitten ze met de handen in het haar. De Infinity Ward die jullie kennen is dood en zal verder afbrokkelen." Een andere anonieme bron relativeert deze uitspraak een beetje: "We zijn niet dood. We hebben wat werknemers verloren, maar er is nog genoeg talent aanwezig."