Activision verzekert consumenten dat functioneringsproblemen met het drumapparaat van Guitar Hero World Tour zeer zeldzaam zijn en dat er ondertussen keihard wordt gewerkt aan een oplossing.

Guitar Hero World Tour is sinds kort in de Verenigde Staten op de markt en al vrij snel staken de eerste hardwareproblemen de kop op. Bij sommige kopers registreert de drumkit alleen slagen wanneer je zacht op het instrument slaat. Bij hardere slagen weigert het drumstel om de noten te registreren.

Activision: "We zijn er achter gekomen dat bepaalde problemen met de drumkit controllers gemaakt voor Guitar Hero World Tour gevoeligheidsproblemen hebben. We denken echter dat de disfunctionele drumkits alleen bij de eerste lichting voorkomen. We betreuren dit ten zeerste en we doen extra veel willekeurige testen om te garanderen dat consumenten zich geen zorgen meer hoeven maken."

Gericht aan bezitters van de disfunctionele drumkit, meldt Activision:

"Voor consumenten die problemen ondervinden met de gevoeligheid van hun drumkit, zal Activision zeer binnenkort een drum tuning kit aanbieden, waarmee spelers hun drumkit zelf kunnen optimaliseren." Deze tuning kit zal door middel van een patch beschikbaar worden gemaakt.