Activision verdraait Amerikaanse oorlogsmisdaad

Activision verdraait Amerikaanse oorlogsmisdaad

Activision geeft een andere draai aan een oorlogsmisdaad in Call of Duty: Modern Warfare. De echte daad was uitgevoerd door de Verenigde Staten, maar in de game is dit omgedraaid en krijgt Rusland de schuld.

Het gaat om het conflict die later de naam The Highway of Death kreeg. De misdaad vond plaats in Koeweit op Highway 80 en Highway 8. Het Amerikaanse leger vuurde daar op de terugtrekkende Iraakse troepen tijdens de Golfoorlog.

Waarom het uiteindelijk een oorlogsmisdaad is benoemd heeft te maken met het feit dat de Irakese soldaten zich terugtrokken en geen wapens hadden. Ruim 350 soldaten zijn uiteindelijk om het leven gekomen en bepaalde rapportages van het incident stellen dat ook vrouwen en kinderen om het leven zijn gekomen.

In Call of Duty: Modern Warfare speelt een ander gevecht zich af op The Highway of Death, waarbij Russische soldaten burgers aanvallen, “De Russen hebben het tijdens de invasie gebombardeerd en doodden daarmee de inwoners die probeerden te ontsnappen,” aldus een van de personages in de game.

Eerder was al bekendgemaakt dat Modern Warfare niet verkocht ging worden in de PSN Store in Rusland, mogelijk door deze gebeurtenissen.

Later deze week lees je onze review van Call of Duty: Modern Warfare.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Walgelijk... had toch al weinig interesse in het spel...

0
test

is het op werkelijkheid gebaseerd dan? leek mij sowieso een fictief verhaal. Als het beter bij het verhaal zou passen dat de Russen het zouden doen then so be it. Maar wanneer het spel wel op werkelijk word gebaseerd dan kan dit natuurlijk niet.

0
test

@HunterSeeker Officieel is het natuurlijk fictie, maar de werkelijkheid wordt hier onbevestigd nagespeeld in het voordeel van de eeuwige rivaal. Komt op mij over alsof hier wel degelijk politieke invloed heeft plaatsgevonden.

0

Aanbevolen voor jou