De tijd van de jaarlijkse conferenties is weer aangebroken. Berichtten we gisteren al over de persconferentie van Electronic Arts, waarop werd aangekondigd dat The Sims 2 en Medal of Honor: Pacific Assault later zouden verschijnen, vandaag komt Activision met haar conferentie op de proppen.

Net als Electronic Arts verwacht ook Activision een prijsdaling voor de PS2 en Xbox later dit jaar, is men al bezig met het ontwikkelen voor de PSP maar wil men wat betreft Nintendo's nieuwe DS de kat uit de boom kijken.

Ook wist men een tweetal nieuwe gamereleases te bevestigen. Zo zal True Crime in het eerste kwartaal van fiscaal 2005, wat op de kalender ergens tussen april en juni 2004 valt, naar de PC brengen. Ook verwacht men in fiscaal 2005, wat in april 2005 al eindigt, een nieuw deel in de Tony Hawk's reeks voort te brengen.

Overige titels die men in fiscaal 2005 verwacht zijn Doom 3, Spider-Man 2, Shrek 2, Call of Duty: Finest Hour, Rome: Total War, X-Men Legends, Vampire: The Masquerade - Bloodlines en The Movies. Activision verwacht dat Doom 3 voor januari 2005 op de markt zal komen. Opvallende afwezige bij de conferentie was Quake 4, een spel waarover we nog weinig vernomen hebben.

Liefhebbers van getallen kunnen het hele persbericht nalezen. Met dank aan HomeLanFed voor de samenvatting van de nuttige info uit het bericht.