Volgens Heller is het beveiligen ook in Modern Warfare 3 een race. "Wij komen met iets nieuws, iemand anders komt met iets dat nog nieuwer is. Ik weet dat de mensen bij Infinity Ward expliciet zijn over het gebruik van de banhamer. Het is meer dan eens voorgekomen dat de statistieken van mensen op nul zijn gezet, of dat zij zelfs uit de multiplayer geweerd zijn voor een bepaalde periode."

Heller zegt verder dat het lastig is om vast te stellen of iemand valsspeelt, omdat tactieken die cheaters gebruiken gerechtvaardig zijn in sommige speltypes. Als voorbeeld geeft hij een free-for-all-speelsessie waarbij een speler met een riot shield een andere speler dekking geeft. Deze spelers hebben elkaar soms niet in hun vriendenlijst staan maar hebben dit wel van tevoren afgesproken. Als zij samen in een clan zouden zitten, is dit echter geen probleem.  

Noodzakelijk

Volgens Heller bant Activision alleen spelers als het absoluut noodzakelijk is, iets wat de uitgever van ontwikkelaar Blizzard geleerd heeft. "Waar we kunnen, proberen we niet te streng te zijn. Als het om een digitale badge gaat en wanneer het niet per se fout lijkt wat iemand gedaan heeft, dan laten we het voor wat het is. Want we willen echt hard bewijs hebben dat iemand een valsspeler is voordat we actie ondernemen", aldus Heller.