‘Activision steelt ontwerp van Dr Disrespects shooter voor Call of Duty-skin’

‘Activision steelt ontwerp van Dr Disrespects shooter voor Call of Duty-skin’

Call of Duty Warzone en Vanguard worden door sommigen beticht van plagiaat. Een onlangs toegevoegde skin lijkt namelijk op een skin uit de aankomende shooter Deadrop.

Deadrop is de nieuwe multiplayer-shooter van Midnight Society, de studio die is opgericht door de bekende streamer Herschel ‘Guy’ Beahm, beter bekend als Dr Disrespect. Het spel maakt gebruik van NFT’s, en spelers kunnen een zogenaamde Founders Pass-NFT aanschaffen om toegang te krijgen tot een exclusieve skin. Twitter-gebruiker ModenasHD merkte op dat een nieuwe skin in Call of Duty Vanguard en Warzone daarop lijkt.

“Ik denk dat Robert Bowling blij zal zijn om te zien dat Activision zijn eigen skin in Vanguard heeft gestopt”, grapt de tweet, waarbij afbeeldingen van de skin uit Deadrop en de Doomsayer-skin uit Call of Duty staan. Robert Bowling, bij Call of Duty-spelers ook wel bekend als fourzerotwo, is de voormalige creative strategist en community manager bij Infinity Ward. Inmiddels is hij studiohoofd van Midnight Society, de makers van Deadrop, en hij is verantwoordelijk voor de skin in kwestie. 

Bowling heeft nog niet direct gereageerd op de plagiaatbeschuldingen en zegt dus ook niet direct of hij denkt dat Activision zijn ontwerp heeft gestolen. Wel plaatste hij gisteren een tweet waarin, zonder verdere context, het volgende staat: “Vernoem hem minstens naar mij.”

De Call of Duty Warzone- en Vanguard-skin Doomsayer is momenteel al te gebruiken. Deadrop is nog niet uit, en er is ook nog geen releasedatum bekend. De game werd in juli onthuld door Dr Disrespect en is al door enkele spelers getest, maar bevindt zich nog in de beginfases van ontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toen ik em in de store zag vond ik em al niet passend. Net als zo'n chicky met anime gun en roze helm dingen en zo'n kerel in sneeuw outfit met scifi Android Helm. Te high tech voor de tijd van vanguard

0
test

@-JK- Geen 1 skin is zowat passend. Laatst zag ik een soort alien in de store staan ik dacht echt ze bedenken ook wel echt van alles. Sommige skins die je krijgt in de Battle Pass zijn nog wel passend maar voor de rest is het gewoon hoe gekker hoe beter.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou