Activision stapt mogelijk af van jaarlijkse verschijning Call of Duty

Activision stapt mogelijk af van jaarlijkse verschijning Call of Duty

Volgens bronnen van Bloomberg wordt de jaarlijkse uitgave van de Call of Duty-games heroverwogen.

"Hooggeplaatste werknemers bij Activision hebben het gehad over afstappen van de jaarlijkse release, volgens twee betrokkenen bij de discussies", meldt Bloomberg. "Hoewel nog niets definitief is, denken velen dat het minder frequent uitbrengen van Call of Duty-games bij spelers in de smaak zal vallen en dat het de franchise ten goede komt."

Momenteel werken alle Activision-studio's aan de Call of Duty-franchise. Waar het in 2021 verschenen Call of Duty Vanguard naar verluidt ondermaats presteert, zou Activision verwachten dat het aankomende deel - vermoedelijk 'Modern Warfare II' - dat goedmaakt.

Ook zegt Bloomberg dat 'meer dan een dozijn' werknemers van Activision Blizzard zeggen 'opgelucht' te zijn na de overname door Microsoft. Daarmee wordt gerefereerd naar de huidige werkcultuur bij Activision Blizzard, waarvoor het bedrijf al ruim een jaar onder vuur ligt. 

Zo zou CEO Bobby Kotick op de hoogte zijn van grootschalig wangedrag en seksuele intimidatie bij verschillende studio's, waarvoor het bedrijf is aangeklaagd door de staat Californië. Volgens bronnen van Wall Street Journal wordt Kotick verwacht om op te stappen wanneer de deal rond is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi

0
test

*Zo zou CEO Bobby Kotick op de hoogte zijn van grootschalig wangedrag en seksuele intimidatie bij verschillende studio's* *Zo zou*, klinkt alsof dit niet 100% bekend is.

0

Aanbevolen voor jou