Activision snijdt in ontwikkelstudio's en sluit Luxoflux | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Activision heeft tegenover GameSpot bevestigd dat Luxoflux gesloten heeft. De studio maakte vorig jaar de game Transformers: Revenge of the Fallen en Kung Fu Panda in 2008. De nieuw aangekondigde game in de door Luxoflux bedachte True Crime-serie wordt echter ontwikkeld door United Front Games.

Radical

Bij Radical Entertainment wordt volgens geruchten ongeveer de helft van het personeel op straat gezet, al wil Activision geen exacte aantallen bevestigen. Dit zou zijn gedaan om beter aan te sluiten bij het aantal games dat in ontwikkeling is.

Vorig jaar is Radical een belangrijk project kwijtgeraakt, waarschijnlijk een nieuwe Spider-Man game die zou verschijnen rond de release van de geannuleerde vierde Spider-Man film.

Neversoft

Ook Neversoft, de studio achter Guitar Hero en eerder Tony Hawk's Pro Skater, ziet een deel van zijn personeel vertrekken. Ook hier was Activision niet beschikbaar voor een officiële bevestiging of commentaar.

Wel gaan de geruchten dat na het voltooien van Guitar Hero 6 nog meer personeel zal worden ontslagen. Activision zou van plan zijn om de Guitar Hero-reeks over te hevelen naar Vicarious Visions, dat al de Wii- en DS-versies ontwikkelde.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou