"Niemand hoeft te betalen om Call of Duty of Modern Warfare 2 online te kunnen spelen, en dat hoeven ze ook nooit te doen", zegt Robert Bowling, creative director van Inifinity Ward op Twitter.

Lidmaatschap

Gisteren dook een video op waarin een Xbox Live-speler geconfronteerd werd met een scherm waarop een lidmaatschap voor Modern Warfare 2 gekocht zou kunnen worden. Volgens Dan Amrich van uitgever Activision gaat het om een fout. "Omdat je een lidmaatschap binnen de 'game interface' van Modern Warfare 2 kunt kopen, lijkt het erop dat een aantal gegevens vast kwam te zitten tussen twee delen van Xbox Live. Het is geen geheim portaal naar een schandalig plot om mensen te laten betalen om Call of Duty online te kunnen spelen en er zijn geen plannen om dat wel te doen", schrijft Amrich op zijn blog.

Robert Bowling voegde op zijn blog er aan toe dat "er geen extra kosten benodigd zijn om je te abonneren op de multiplayer van Modern Warfare 2 en om het te kunnen spelen en dat zal ook nooit gebeuren". Josh Olin van Treyarch benadrukte op Twitter dat dit ook niet het geval is voor het aankomende Call of Duty: Black Ops.