Activision sluit Guitar Hero-studio Budcat Creations | Gamer.nl

Activision sluit Guitar Hero-studio Budcat Creations | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Terwijl het lot van Bizarre Creations nog onzeker is, staat dit voor Budcat Creations al vast. Activision kon gisteren bevestigen dat het de ongeveer 70 werknemers bij Budcat gaat ontslaan. Dit om de ontwikkeling van muziekgames te stroomlijnen, aldus Activision. De medewerkers worden indien mogelijk overgeplaatst naar andere divisies van Activision en in het andere geval bijgestaan in het vinden van een nieuwe werkgever.

Budcat maakte onder andere de PlayStation 2- en Wii-versies van Guitar Hero en Band Hero. De studio werd twee jaar geleden door Activision ingelijfd. De uitgever benadrukte dat het de samenwerking met Budcat als zeer vruchtbaar heeft beschouwd en dat de studio een blijvende indruk binnen de Guitar Hero-serie heeft achtergelaten. Met de werknemers van het kwaliteitsgarantieteam erbij verliezen in totaal 88 mensen hun baan, ongeveer één procent van het totale werknemersbestand.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou