Toen Vivendi Games en Activision vorig jaar fuseerden tot Activision Blizzard, besloot het een aantal titels van Vivendi af te stoten. Onder deze titels bevond zich Brütal Legend van ontwikkelaar Double Fine. Electronic Arts zag wel potentieel in Brütal Legend en besloot de game op te pikken om in de herfst van dit jaar uit te brengen.

Activision is echter in de veronderstelling dat het nog steeds de uitgeefrechten van Brütal Legend bezit. Volgens Activision waren ze nog in onderhandeling met Double Fine en hierdoor zou de overeenkomst tussen Double Fine en EA ongeldig zijn. Activision heeft dit laten weten middels een brief aan EA en waarschijnlijk ook aan Double Fine.

Overigens betekent dit niet dat Activision de game weer terug wilt hebben om zelf uit te geven. Ze willen waarschijnlijk een financiële compensatie in ruil voor het afstaan van de rechten. Ghostbusters en Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena werden ook tegen een vergoeding afgestaan aan een andere uitgever.

Electronic Arts heeft gereageerd middels een scherp commentaar: "We betwijfelen het dat Activision ons aan gaat klagen. Dit zou vergelijkbaar zijn met een echtgenoot die zijn gezin verlaat en dan zijn voormalige vrouw aan zou klagen wanneer zij een knappere man ontmoet."