Diverse websites en clans binnen de Call of Duty 2 community lieten onlangs weten dat ze het spel tijdelijk of permanent zouden gaan boycotten. Hiermee wilden de vele gamers de wereld duidelijk maken dat zij genoeg hebben van de slechte support van de makers van Call of Duty 2, Infinity Ward en uitgever Activision. Veel gamers waren al eerder teleurgesteld in de voorganger Call of Duty en diens aanvulling Call of Duty: United Offensive, maar hadden goede hoop dat de support zou verbeteren bij het tweede deel.

De gamers verwijten de ontwikkelaar en de uitgever van het spel dat bugs niet gerepareerd worden, de patches te laat uitgegeven worden en dat er geen bescherming is tegen gamehacks. Ook hebben cheaters nog steeds vrij spel en daar moet echt iets aan gedaan worden, aldus de game-community, die dreigde met het sluiten van servers.

Activision heeft nu gearegeerd op de stakende fans en binnen de gestelde tijd. De stakers wilde namelijk voor 17 december antwoord van de uitgever, die het volgend had te melden: "Na twee jaar van non-stop werk aan Call of Duty 2, is Infinity Ward net terug van een welverdiende vakantie. Het team is op de hoogte van sommige problemen met betrekking tot het cheaten in multiplayer en werkt aan een anti-cheat oplossing. "

Wanneer we een update kunnen we verwachten wilde Activision niet vertellen. De oproep tot revolutie werd in dit forum gedaan.We request here and now that either Activision or Infinty Ward make an offcial announcement regarding their future support for the Call of Duty series of games on or before 16th December 2005.

The statement should include the following:

1. When will you include an Anti-Cheat system for COD2?

2. When you you release your 1st patch for COD2?

3. What will it include?

4. What other plans have you for the support of the Call of Duty Games?

5. What will you do to ensure this situation does not arise again?