Activision ontkent geld van Google te hebben ontvangen voor niet openen van eigen appstore

Activision ontkent geld van Google te hebben ontvangen voor niet openen van eigen appstore

Google zou volgens Activision Blizzard toch geen 360 miljoen dollar aan de uitgever hebben uitbetaald zodat men geen concurrerende appstore zou openen.

Afgelopen week kwam door de rechtszaak tussen Epic Games en Google het bericht via Reuters naar buiten dat Google het bovengenoemde bedrag aan Activision Blizzard zou hebben betaald. Volgens Epic deed Google dit zodat Activision Blizzard geen eigen appstore zou openen die als concurrent van de Google Play Store zou dienen.

Uit documenten zou zijn gebleken dat dit onderdeel was van 'Project Hug', dat later hernoemd zou zijn naar het Games Velocity Program. Het project zou honderden miljoenen dollars beslaan om diverse uitgevers er van te weerhouden een eigen appstore te openen. Ook Riot Games en Ubisoft zouden bedragen hebben ontvangen.

Inmiddels heeft Activision Blizzard op social media aangegeven dat er niets klopt van de berichtgeving. Volgens vicepresident van zakelijke aangelegenheden Lulu Cheng Meservey heeft Google nooit gevraagd om geen concurrerende appwinkel te openen. Het bedrijf zou inmiddels al documenten hebben aangedragen die deze claim tegenspreken.

Aan Engadget laat Google daarnaast weten dat Epic Games het Games Velocity Program verkeerd heeft geïnterpreteerd. Volgens het bedrijf is dat programma bedoeld om ontwikkelaars Google Play-gebruikers vroeger toegang en voordelen te geven. Het zou ontwikkelaars niet tegenhouden om concurrerende appwinkels te openen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou