Activision nog altijd eigenaar van Crash Bandicoot-franchise | Gamer.nl

Activision nog altijd eigenaar van Crash Bandicoot-franchise | Gamer.nl

Nadat er online geruchten gingen over dat Sony mogelijk de Crash Bandicoot-franchise van huidige eigenaar Activision Blizzard had overgenomen, is dit gerucht nu afgeschoten. Sony's Adam Boyes bevestigt dat op Twitter.

Hoewel er al een aantal jaar geruchten gaan over een nieuwe Crash Bandicoot-game, laaiden de geruchten onlangs op toen een ode aan Crash in een door Sony uitgegeven game verscheen. Omdat eigenaar Activision Blizzard niet in de credits van de betreffende game wordt genoemd, speculeerden spelers dat Sony de IP wellicht had overgekocht. "Activision is de eigenaar van Crash Bandicoot", plaatste Boyes gisteren op Twitter.


Crash Bandicoot werd ontwikkeld door Uncharted-studio Naughty Dog en werd de onofficiële mascotte van de eerste PlayStation-console. Konami kocht de franchise in 2001, een paar jaar later kocht Vivendi het weer over. Vivendi was toen de eigenaar van Activision en toen de twee bedrijven uit elkaar gingen, had Activision de rechten in handen.

Er gaan al geruime tijd geruchten over een terugkeer van de mascotte op PlayStation 4. Dat Activision Blizzard de IP nog in handen heeft, betekent niet dat dit onmogelijk is. Het is voor de uitgever en Sony ook mogelijk om een akkoord te sluiten voor de ontwikkeling van een nieuwe Crash-game, maar hier zijn geen aankondigingen over gedaan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou