Activision: 'Niets dan liefde voor Harmonix' | Gamer.nl

Activision: 'Niets dan liefde voor Harmonix' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hirshberg reageerde ontwijkend op het gerucht over een mogelijke overname van Harmonix. “Ik kan daar geen commentaar op geven, om duidelijke redenen”, zegt CEO. “Ik kan je wel vertellen dat ik heel veel respect heb voor Harmonix. Het is een zeer goede ontwikkelaar en ik voel niets dan liefde voor de studio."

Viacom

Harmonix ontwikkelde voor Activision de eerste twee Guitar Hero-games, waarna het onder Viacom begon aan de Rock Band-franchise. Viacom gaf vorige maand echter aan de studio te willen verkopen. Viacom heeft dat besluit genomen nadat Harmonix in het laatste financiële kwartaal een verlies heeft geleden van bijna 50 miljoen euro. De geruchten gaan daarom dat Activision de ontwikkelaar wil overnemen, omdat ze eerder al hebben samengewerkt aan de Guitar Hero-serie.

De verkoop van de Guitar Hero-reeks valt de laatste jaren tegen. "Niet alleen Rock Band loopt slechter. De hele muziek-branche op het gebied van gamen heeft de laatste jaren aan aantrekkingskracht verloren, ook Guitar Hero gaat minder goed. We moeten innovatief zijn om het genre weer nieuw leven in te blazen", sluit Hirshberg af.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou