MapMonkeys laat weten al eerder mee te hebben gewerkt aan het opsporen van foutjes binnen Call of Duty: World at War en Modern Warfare 2, maar toen kreeg het daar slechts twee à drie dagen de tijd voor. Nu laat Activision de vier uitgekozen leden een week uitzoeken welke bugs en glitches zij kunnen vinden.

"Ik weet dat dit tegen de principes van MapMonkeys indruist, gezien we gedijen op het vinden en delen van glitches met elkaar, maar dit is een ongelooflijke kans die we niet kunnen afslaan", schrijft oprichter Rezzzo op het forum van MapMonkeys.

Glitches

De Call of Duty-games hebben in het verleden regelmatig te maken het gehad met glitches, kleine fouten in de game die misbruikt kunnen worden door spelers. De Javelin glitch uit Call of Duty: Modern Warfare 2 was bijvoorbeeld een bekende. Gamers die hun Javelin-raketwerper pakten, vervolgens een semtex-granaat gereedmaakten om te gooien en daarna weer een ander wapen kozen, ontploften wanneer ze werden neergeschoten.

Vaak worden glitches ook gebruikt om plaatsen in multiplayer-maps te bereiken die onbereikbaar zouden moeten zijn. In Modern Warfare 2 was het bijvoorbeeld mogelijk om ergens in een grote rots te gaan zitten. Spelers konden wel vanuit de rots naar buiten kijken en schieten, maar andere spelers konden hen niet zien.