Activision krijgt No Doubt-rechtszaak niet verworpen | Gamer.nl

Activision krijgt No Doubt-rechtszaak niet verworpen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De rockband heeft Activision eind vorig jaar aangeklaagd om vermeend onrechtmatig gebruik van het uiterlijk van de bandleden in de game Band Hero. De band claimt dat Activision "No Doubt heeft getransformeerd in een virtuele karaoke-circusact" omdat ze "in meer dan zestig nummers moeten zingen, dansen en optreden." Hoewel Activision wel degelijk de rechten heeft om nummers van de band en het uiterlijk van de bandleden te gebruiken in de game, ligt het probleem bij het feit dat de bandleden in Band Hero ook nummers van andere bands kunnen spelen. 

Activision probeerde de aanklacht meteen te laten verwerpen, op basis van de bescherming van vrijheid van meningsuiting. De rechtbank in Los Angeles heeft dit verzoek echter afgekeurd en dus zal de rechtszaak doorgang vinden.

Nirvana

Courtney Love, de weduwe van Kurt Cobain, heeft namens Nirvana een vergelijkbare rechtszaak aangespannen betreffende Guitar Hero 5 om dezelfde reden als No Doubt. Voormalig Nirvana bandleden Dave Grohl en Kris Novoselic zeiden bovendien ontsteld en teleurgesteld te zijn over de manier waarop de virtuele Kurt Cobain wordt neergezet in de game. "Met deze feature kan het personage met alle mogelijk liedjes gebruikt worden. Kurt schreef nummers die voor veel mensen wereldwijd betekenis hebben. Wij vinden dat hij beter verdient."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou