Activision krijgt half miljoen euro boete voor prijsafspraken | Gamer.nl

Activision krijgt half miljoen euro boete voor prijsafspraken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er was voldoende bewijs van het bestaan van een overeenkomst tu en Activision Blizzard en Nintendo die in strijd was met het EU-recht", meldt het Europese gerechtshof. "We wijzen het verzoeken daarom af." Activision Blizzard heeft de boete gekregen, omdat het Duitse CD-Contact Data, een uitgever die inmiddels is ingelijfd door Activision, in de jaren '90 met Nintendo prijsafsprakingen zou hebben gemaakt over spelcomputers en games om de prijzen kunstmatig hoog te houden. 

Het is de Duitse tak van Activision Blizzard die wordt beschuldigd van prijsafspraken. Deze tak van de uitgever was in 1997 het bedrijf CD-Contact Data en dat bedrijf importeerde games voor Nintendo in 1997. Naast Activision Blizzard hebben Nintendo en zeven distributeurs over de hele wereld boetes gekregen voor dit vergrijp. In totaal is er aan 167,8 miljoen euro aan boetes opgelegd. Oorspronkelijk had Activision Blizzard een boete opgelegd gekregen van een miljoen euro, dit werd echter in 2009 verlaagd tot de helft van dat bedrag.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou