Activision krijgt boete vanwege klachten giftig werkgedrag

Activision krijgt boete vanwege klachten giftig werkgedrag

Activision Blizzard moet een boete van 35 miljoen dollar betalen omdat het jarenlang klachten over giftig gedrag op de werkvloer niet goed heeft bijgehouden.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze week besloten dat het bedrijf tussen 2018 en 2021 niet de juiste middelen heeft ingezet om klachten van werknemers bij te houden. Daardoor zouden managers en bazen geen goed overzicht hebben gehad over de giftige werkcultuur die er speelde. 

Activision heeft niet toegegeven dat het fout zat, maar gaat de boete we betalen. De boete is deels ook omdat het bedrijf aan voormalige werknemers vroeg het door te geven wanneer ze door de SEC om informatie werden gevraagd. Dit is niet toegestaan.

De SEC klaagde Activision Blizzard in 2021 aan. In dat jaar werd Activision Blizzard, bekend van franchises als Call of Duty, Diablo en World of Warcraft, door de staat Californië aangeklaagd wegens grootschalige discriminatie op de werkvloer, met name richting vrouwen.

In een statement aan VGC laat het bedrijf weten "blij te zijn dat op vriendschappelijke wijze deze zaak hebben opgelost." Het meldt daarbij dat erkend wordt dat de wijze waarop klachten binnen Activision Blizzard worden opgepikt inmiddels is veranderd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"blij te zijn dat op vriendschappelijke wijze deze zaak hebben opgelost." ...met een rechtzaak. En dan moet je nog maar eens gaan bedenken wat voor enorme zak met geld Bobby kotick gaat krijgen als MS de boel opkoopt. Een CEO die zijn personeel willens en wetens uitgeknepen heeft en alles in de doofpot gestopt heeft wat met misbruik te maken gehad heeft. Sick world.

0
test

@ali3n8tor dacht zo 300 miljoen pakt bobby dat ik ooit ergens las. Komt wel omdat ie ook aandelen heeft in bedrijf en straks niet meer. Ben juist voor de overname zodat bobby er uitligt denk had een tencent het gekocht was ie aangebleven

0

Aanbevolen voor jou