Yahoo behandelt de vaak wat meer de economische kant van de gamebusiness en komt vandaag dan ook met het persbericht dat Activision ook de overige 60% van developer Gray Matter heeft opgekocht.

De overige inderaad, de uitgever was namelijk al in het bezit van 40% van het bedrijf. Aan de games te zien waaraan Gray Matter heeft meegewerkt, zal het waarschijnlijk het geld wel waard zijn, titels met de kwaliteit van Tony Hawk Pro Skater 2 en Return to Castle Wolfenstein komen niet in bosjes uit.

The acquisition of Gray Matter combined with Activision's Raven Software studios solidifies the company's industry leading position as a developer of first-person action games. Today's announcement, which follows Activision's recent acquisition of Treyarch Invention, LLC., further underscores the company's commitment to acquire high-quality entertainment software developers with proven technical and design talent.Gray Matter heeft echter al lange tijd contact met Activision, sinds de missionpack voor Quake 2 is er al een samenwerkingsverband aanwezig. Het hele persbericht kan op de volgende link gelezen worden.