Activision beschuldigt EA ervan in juli 2009 illegaal contact gezocht te hebben met toenmalig Infinity Ward-bazen Jason West en Vince Zampella. Dit is volgens Activision oneerlijke concurrentie, inmenging en een schending van vertrouwen. Inmiddels hebben West en Zampella de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment opgericht en EA als uitgever aan zich gebonden.

Respawn

Ten grondslag aan het juridische getouwtrek ligt Respawn Entertainment, de nieuw opgerichte studio van ex-Infinity Ward-bazen West en Zampella. In maart 2010 verlieten West en Zampella Infinity Ward wegens een conflict met Activision. Volgens Activision zijn de twee ontslagen vanwege insubordinatie, West en Zampella claimen nog 125 miljoen dollar aan royalties tegoed te hebben en daarom de laan te zijn gewezen. Hierover moet Activision zich tijdens de rechtszaak verantwoorden.

Nadat West, Zampella en ruim dertig andere Infinity Ward-medewerkers Activision verlieten, richtten ze een nieuwe studio genaamd Respawn Entertainment op. Vervolgens werd een deal gesloten met EA, dat de uitgeefrechten voor Respawns nieuwe game vergaarde. Volgens Activision is EA in de fout gegaan door al voor het uiteenvallen van Infinity Ward contact te zoeken met West en Zampella.

De rechter zal moeten beslissen of dit inderdaad het geval is, tenzij er voordien al een schikking tussen de partijen getroffen wordt. De rechtzaak gaat naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar van start.