'Activision hield bonussen achter tot Modern Warfare 3 gemaakt zou worden' | Gamer.nl

'Activision hield bonussen achter tot Modern Warfare 3 gemaakt zou worden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit een toevoeging op de reeds lopende aanklacht tegen Activision Blizzard blijkt dat de nu ex-medewerkers van Infinity Ward de uitgever ervan beschuldigen "een politiestaat" te hebben ingevoerd, waarbij zij "geheime verhoren" hielden. Ook claimen ze dat Activision Blizzard 43 miljoen euro aan verschuldigde geldbedragen achterhield om zo Infinity Ward te dwingen tot het maken van een derde Modern Warfare-game.

In april werd, door een groep van bijna veertig voormalige medewerkers van de ontwikkeling tudio, collectief een aanklacht ingediend tegen Activision Blizzard, waarbij 400 miljoen euro aan vergoeding voor misgelopen inkomsten en geleden schade werd geëist. De aanvulling op de aanklacht heeft dit bedrag bijgesteld naar 172 miljoen euro.

Rechtzaak

Een eerste horing zal plaatsvinden op 5 augustus, om erop toe te zien dat deze aanklacht samengevoegd kan worden met de al eerder ingediende aanklacht van de oprichters van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella. De rechtzaak zelf staat gepland op 23 mei 2011. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou