Activision had bijna Rare gekocht, maar Microsoft bood meer geld | Gamer.nl

Activision had bijna Rare gekocht, maar Microsoft bood meer geld | Gamer.nl

Voordat Microsoft de voormalige Nintendo-studio Rare opkocht, probeerde Activision ook de Britse ontwikkelaar van games als Banjo-Kazooie en Perfect Dark te kopen. Microsoft bood echter meer geld.

"We plaatsen een bod en toen bood Activision meer, en het leek er even op dat we de deal gingen verliezen", aldus Ed Fries tegen IGN. Fries hielp mee aan de ontwikkeling van de originele Xbox. "Op het laatste moment bood (Xbox-hoofd) Robbie Back meer en wonnen we. En dat was dat. Wie weet wat had kunnen gebeuren met Rare."


Rare maakte tientallen games voor de NES, Super NES en Nintendo 64, alsmede Nintendo's handhelds, waaronder Donkey Kong Country, Banjo-Kazooie, Goldeneye 007 en Donkey Kong 64. Nintendo verkocht de studio daarna aan Microsoft. Na Grabbed by the Ghoulies en Conker: Live and Reloaded op de originele Xbox, maakte de studio de Xbox 360-lanceringsgames Kameo: Elements of Power en Perfect Dark Zero. Rare ontwikkelde daarna de Xbox Avatars en de Kinect Sports-reeks. Op dit moment werkt de studio aan de Xbox One-game Sea of Thieves.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou