Activision geeft Sarien.net nu toestemming om het eerste deel van alle adventure-series van Sierra op de website aan te bieden, waaronder King's Quest, Police Quest en Space Quest. De reden hiervoor is dat de uitgever hoopt dat gamers hierdoor eerder bereid zullen zijn om andere delen van de games te kopen. Sarien.net zal daarom links aanbieden naar Steam, waar die andere delen van de Adventure-series te koop zijn. Wel moeten de voor iPad-geschikte versies van de games worden verwijderd. Over Leisure Suit Larry heeft Activision geen uitspraken gedaan, waarschijnlijk omdat de rechten van die serie tegenwoordig liggen bij Codemasters.

Sarien.net bood gamers de mogelijkheid om Space Quest, Police Quest en Leisure Suit Larry, alledrie klassieke adventures van uitgever Sierra, in de browser te spelen. De website, die reeds twee jaar bestaat, kreeg onlangs veel aandacht toen deze ook HTML5-versies van de games ging aanbieden, met speciale versies voor iPhone en iPad.

Brief

De aandacht voor de iPhone en iPad-versies van de games leidde tot een brief van Activision waarin Martin Kool, de eigenaar en oprichter van Sarien.net, schriftelijk werd opgedragen om de games van zijn website te verwijderen. "Hoewel we jullie toewijding aan de klassieke Sierra-games waarderen, en begrijpen dat jullie er fan van zijn, heeft Activision de ontwikkeling en distributie van deze games via jullie website niet geauthorizeerd. Daarom moeten we eisen dat jullie per direct stoppen met het distribueren en exploiteren van Sierra-games op jullie website." Activision is nu dus op dat standpunt teruggekomen, en Sarien.net zal in ieder geval een deel van de games binnenkort weer aanbieden.