De CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, heeft te kennen gegeven zeer content te zijn met de huidige strategie van het bedrijf. "De ontwikkeling van spellen met duidelijke potentie tot vervolgen, die onze 100+ miljoen verwachtingen kunnen waarmaken, heeft heel goed voor ons gewerkt."

De directeur zei dit naar aanleiding van de inkomsten uit het tweede kwartaal van dit financiële jaar, die voor het bedrijf enorm meevielen. Het is, vanuit financieel oogpunt, dan ook logisch dat het bedrijf vooral vervolgen blijft ontwikkelen. Kotick heeft gezegd innovaties hoofdzakelijk binnen bestaande franchises uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn nail-the-trick uit Tony Hawk's Project 8 en de coöperatieve modus voor Call of Duty: World at War.

Hierbij is er zeer weinig ruimte voor nieuwe IP. "Je hebt nog steeds de productie van nieuwe IP nodig, maar je moet het zeer, zeer selectief te werk gaan", aldus Kotick. "We hebben een aantal nieuwe IP in ontwikkeling, maar de focus blijft liggen op de grote, nauwe, high profile strategie. Ik denk dat we genoeg ervaring hebben nu de strategie die we hanteren succesvol blijkt te zijn."

Eerder al viel het bedrijf op door innovatieve, nieuwe games (Brütal Legend, Ghostbusters) af te stoten. Er ging bovendien het gerucht dat het  een nieuwe uitgever voor Brütal Legend probeerde te verhinderen. Verwacht dit soort spellen dus niet al te veel uit de stal van Activision, maar vooral nieuwe Call of Duty's, Tony Hawk's en Guitar Hero's.