Activision gaat ouders voorlichten over games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Activision zet dit programma samen op met Dr Cheryl Olsen, directeur van het centrum voor geestelijke gezondheid van Ma achusetts General Hospital in de Verenigde Staten. "Ik ben blij dat ik met Activision kan samenwerken bij dit initiatief en juich hun aandacht voor de zorgen van ouders toe", zegt Olsen. "Als een ouder weet ik dat er erg veel dingen zijn om je zorgen over te maken, en te weinig tijd, vooral tijdens de feestdagen."

Weloverwogen

Het initiatief, dat de naam The Ratings Are Not a Game draagt, is opgezet om ouders weloverwogen keuzes te laten maken over de games die hun kinderen spelen. Zo zullen er zeven video's gemaakt worden die verschillende aspecten van games behandelen. In de eerste twee video's wordt onder andere behandeld hoe games kinderen puzzels kunnen leren oplo en en hoe ouders geschikte games kunnen herkennen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou