Activision gaat Guitar Hero 'opnieuw uitvinden' | Gamer.nl

Activision gaat Guitar Hero 'opnieuw uitvinden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kotick vertelt niet welke kant de serie op zal gaan, maar wel dat Activision nieuwe ontwikkelstudio's gebruikt voor het project. Volgens Kotick heeft Activision nagelaten om voor de nodige vernieuwing te zorgen, waardoor de Guitar Hero-serie in het slop raakte en tijdelijk stopgezet moest worden. De reden die Kotick noemt is dat de uitgever teveel gericht was op de spin-off DJ Hero.

DJ Hero kreeg goede beoordelingen, maar wist niet genoeg te verkopen. Volgens Kotick heeft zijn bedrijf met de game niet goed zijn huiswerk gedaan. "We hadden moeten zeggen 'Hoeveel mensen willen de DJ in zichzelf ontdekken'? En dan uit die mensen, hoeveel willen dat doen met een game waarin je punten verdient en niet met een DJ-deck of tools op hun Mac en echt een DJ zijn? Dat blijkt een hele kleine markt te zijn."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou