"Competitie is natuurlijk goed. Dat houdt ons allemaal scherp en maakt de games uiteindelijjk beter. Het is gezond. Maar het is één ding om te willen dat je game een succes wordt en iets anders om openbaar te zeggen dat je wilt dat andere games falen", aldus Hirshberg.

"Onlangs werd een concurrent van ons geciteerd die zei dat hij wil dat Call of Duty 'van binnenuit wegrot'. Ik ben heel vaak gevraagd om op deze opmerking te reageren en ik heb er steeds voor gekozen dat niet te doen. Mijn baan is om onze ongelooflijk getalenteerde en gepassioneerde teams te helpen om de best mogelijke game te maken, niet om beledigingen te maken naar anderen toe. Ik denk dat dit soort retoriek slecht is voor onze industrie."

Riccitiello

De uitspraak die Hirshberg aanhaalt, is afkomstig van John Riccitiello, baas van Electronic Arts. Riccitiello verklaarde toen dat hij met zijn uitspraak bedoelt dat hij hoopt dat hardcore gamers zullen overstappen naar Battlefield 3, omdat Call of Duty een massaproduct is geworden. Ook zei Riccitiello toen te verwachten dat Call of Duty: Modern Warfare 3 een "hele goede game" wordt.