Activision dagvaardt Reddit vanwege Call of Duty: Warzone-lek

Activision dagvaardt Reddit vanwege Call of Duty: Warzone-lek

Activision heeft forum Reddit gedagvaard vanwege de Warzone-lek voor Call of Duty: Modern Warfare. De uitgever eist dat Reddit de verantwoordelijke identificeert.

Daarmee doelt Activision op de afbeelding van battle-royale-modus Warzone die lekte op Reddit. Activision beroept zich op deDigital Millennium Copyright Act (DMCA):

"Reddit is de dienstverlener voor de gedagvaardigde Reddit-gebruikerAssyrian2410, die inbreukmakende Activision-inhoud heeft geplaatst", zo luidt de aanklacht, die op 14 februari werd ingediend. "De inhoud maakt inbreuk op Activisionsop kopierecht beruste exclusieve rechten. Specifiek maakt het inbreuk op Activisions rechten voor de populaire videogame Call of Duty: Modern Warfare."

Eenmaal geïdentificeerd wil Activision verdere gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Reddit-gebruiker. Ondertussen zijn verschillende afbeeldingen op Reddit en social media offline gehaald met de melding dat de afbeelding inbreuk maakt op Activisions kopierecht van "aankomende videogame Call of Duty: Warzone".

Reddit heeft momenteel nog niet gereageerd op de aanklacht. Wel blijkt dat het account van de gebruiker is gedeactiveerd. Het is daarnaast de vraag of Reddit de informatie prijsgeeft, omdat de kern van de DMCA bestaat uit het neerhalen van inbreukmakend materiaal.

Warzone is al op verschillende plekken gelekt. De battle-royale-game zou 200 spelers ondersteunen, verschillende bekende maps bevatten en binnenkort verschijnen. Er gaan zelfs geruchten dat de modus free-to-play wordt. De modus is echter nog niet officieel aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die pannekoeken konden er ook voor kiezen om het nog helemaal niet in de game te plaatsen. Je kan er lekker mee hypen over hoe mysterieus het allemaal wel niet is, maar je vergeet dat er genoeg crafty mensen zijn die allerlei manieren zoeken om bij de software te komen. Als je niet wilt dat het vroegtijdig verspreid word, zorg er dan voor dat niemand er bij kan.

0
test

@HunterSeeker Ze gaan ook niet achter de mensen die de game gedatamined hebben aan, en de mensen die via een bug al per ongeluk een voorproefje kregen gaan ze ook niet achteraan. Ze gaan achter een persoon aan die de promo art in het bovenstaande stukje heeft gelekt, en die persoon is waarschijnlijk een Infinity Ward of Activision werknemer. Vrij begrijpelijk dat je als bedrijf achter een interne lekker aangaat, die wil je natuurlijk zo snel mogelijk op straat zetten.

0

Aanbevolen voor jou