Activision: 'Call of Duty-multiplayer gaat nooit geld kosten' | Gamer.nl

Activision: 'Call of Duty-multiplayer gaat nooit geld kosten' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Gaan we geld vragen voor de multiplayer? Nee", aldus Hirshberg. "De ervaring die je meteen hebt wanneer je de game koopt, de connectie die je legt met de online gemeenschap om Call of Duty te spelen, is e entieel voor de ervaring en daar gaan we nooit geld voor vragen. Het is niet iets waar we geld uit gaan proberen te halen; het hoort bij het totale pakket."

Er gaan al geruime tijd geruchten over mogelijke betaalmethodes voor de online multiplayer van de Call of Duty-reeks. Zo heeft Activision Blizzard's directeur Bobby Kotick eerder al aangegeven dat het bedrijf te weinig geld terugziet van Xbox Live Gold-abonnementen, en liet analist Michael Pachter pas geleden weten dat hij denkt dat er ooit geld gevraagd gaat worden voor de multiplayer.

Hirshberg reageerde ook op de analyse van Pachter. "Niets wat wij of anderen proberen gaat werken als er geen ongelooflijke waarde in zit voor mensen en deze toevoegt aan de game-ervaring. [Pachter] kijkt waarschijnlijk naar de huidige trends rondom online services en de nieuwe manier waarop geld wordt verdiend, bijvoorbeeld met Netflix of cloud-gaming. Er zijn zeker verschuivingen naar dat model zichtbaar, maar de belangrijkste boodschap blijft wederom dat we nooit geld zullen vragen voor de multiplayer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou