Activision Blizzard wil mobiele games maken van al zijn franchises

Activision Blizzard wil mobiele games maken van al zijn franchises

Uitgever Activision Blizzard is van plan om op de n duur van al zijn series een mobiele game uit te brengen. Dat zei directeur Daniel Alegre tijdens een gesprek met investeerders.

Alegre zei dat hij de series van Activision Blizzard naar een zo groot mogelijk publiek wil brengen en dat mobiele versies daar een grote rol in spelen. "We moeten ervoor zorgen dat onze franchises aanwezig zijn op de miljarden mobiele apparaten die nu verkrijgbaar zijn. Dat is onze grootste kans en we investeren erin om hier gebruik van te maken en op den duur al onze series naar mobiele apparaten te brengen. Dat is heel, heel belangrijk voor ons."

Mobiele games zijn al een grote bron van inkomsten voor de uitgever. Activision Blizzard verdiende van juli tot september 2020 661 miljoen dollar aan hun mobiele games. Dat is ongeveer vergelijkbaar met hun inkomsten op pc (514 miljoen) en consoles (695 miljoen).

Activision Blizzard geniet op dit moment veel succes met Call of Duty: Mobile. De mobiele versie van de populaire shooter is 300 miljoen keer gedownload in een jaar tijd. Ook is de uitgever eigenaar van King Digital, de makers van Candy Crush.

De volgende mobiele game die Activision Blizzard uitbrengt is Crash: On The Run, rond mascotte Crash Bandicoot. Ook wordt er nog altijd gewerkt aan Diablo Immortal, een mobiele versie van de populaire Diablo-serie.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

You guys have phones, right?

0

@Improv Lol Ontopic: Ik hoop dat ze een aparte tak maken voor mobiele games en daarnaast ook gewoon nog pc/console games blijven maken. Vind het wel jammer hoe Blizz veranderd is maar hoort erbij i guess.

0

Is this an out of season april fools joke?

0

Aanbevolen voor jou