Activision Blizzard-werknemers zouden niet over werksituatie mogen praten

Activision Blizzard-werknemers zouden niet over werksituatie mogen praten

De Communications Workers of America-vakbond claimt dat Activision Blizzard werknemers ervan probeert te weerhouden om te praten over lopende zaken rondom de aanklacht van de staat Californië in verband met seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.

Volgens de vakbond mogen werknemers "niet praten over zaken gerelateerd over de rechtszaak rondom de seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer die door de staat Californië is opgezet". Een werknemer zou bedreigd zijn door een manager nadat de persoon in kwestie een artikel over de rechtszaak in Slack plaatste en met collega's praatte over het verantwoordelijk houden van het bedrijf. 

Jessica Gonzalez, een voormalige senior test-analist van het bedrijf, claimt volgens The Verge in een persbericht van CWA dat Activision Blizzard "er een patroon op nahoudt van wraak nemen op werknemers die van zich laten horen". Dit zou alleen maar toegenomen zijn sinds het bedrijf negatief in de media komt vanwege de recente aantijgingen.

Activision Blizzard heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de nieuwe klacht. Het bedrijf ligt sinds vorig jaar onder een vergrootglas vanwege aantijgingen rondom seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer. Begin dit jaar sprak Microsoft de intentie uit de uitgever van games als Call of Duty, Diablo en World of Warcraft over te nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat moet grondig de bezem doorheen. Als Microsoft dat bedrijf daadwerkelijk over gaat nemen zullen ze er nog een flinke kluif aan hebben

0
test

Niks bijzonders aan is redelijk normaal als er een onderzoek loopt dat eer een clausule wordt ingelast. Je tekent ook een geheimhoudingsplicht over het bedrijf bij aanvang contract. Je moet ook mensen de tijd gunnen om het bedrijf weer op de been te krijgen....

0

Aanbevolen voor jou